Ondeugend aapje in safaripark trekt veel bekijks!

Stel je voor: je zit rustig in je auto, genietend van een safari door een wildpark. Plotseling komt er een ondeugende aap tevoorschijn. Dit overkwam een koppel tijdens een tour in het Knowsley Safaripark.

Het aapje leek vastbesloten om de ruitenwisser van de auto te ontvreemden. Hoe hard de bestuurder ook probeerde weg te rijden, de aap gaf geen krimp. Dit incident veranderde de safari-ervaring plotseling in een kostbare aangelegenheid. Oeps!

Risico’s tijdens een drive-thru safari

Heb je ooit deelgenomen aan een drive-thru safari, zoals die in Beekse Bergen? Dan ken je vast het plezier van het bewonderen van dieren in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke habitat komt. Geen glazen wanden of kooien, maar gewoon zitten in je eigen auto. Maar is dit echt zo veilig als het lijkt?

Soms kunnen er ongelukjes gebeuren tijdens zo’n safari, net zoals op de bovenstaande foto. Deze foto toont een voorval in een Engels safaripark, waar een giraffe vast kwam te zitten met zijn hoofd tussen een autoraam. Gelukkig bleven zowel mens als dier ongedeerd! Dit benadrukt het belang van het gesloten houden van ramen en deuren. Niemand wil immers een hongerige cheeta op schoot hebben. Desondanks kunnen er, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, nog steeds onverwachte situaties ontstaan tijdens een bezoek aan een safaripark.

Tips voor een veilige safari

Het is essentieel om voorbereid te zijn op mogelijke risico’s tijdens een drive-thru safari. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je safari-avontuur veilig en plezierig verloopt:

– Houd ramen en deuren gesloten: Dit is de meest voor de hand liggende tip, maar ook de belangrijkste. Zelfs vriendelijke dieren kunnen onvoorspelbaar gedrag vertonen, dus het is cruciaal om jezelf en de dieren te beschermen door je auto gesloten te houden.

– Volg de instructies van het park: Elk safaripark heeft specifieke regels en voorschriften voor bezoekers. Zorg ervoor dat je deze regels kent en opvolgt om ongelukken te voorkomen.

– Blijf rustig: Als er toch een onverwachte situatie ontstaat, zoals een dier dat je auto probeert te betreden, blijf dan kalm. Paniek kan de situatie verergeren. Probeer rustig weg te rijden of wacht op hulp van het parkpersoneel.

– Houd afstand: Het is verleidelijk om dicht bij de dieren te komen voor de perfecte foto, maar dit kan gevaarlijk zijn. Houd altijd een veilige afstand en gebruik indien nodig een zoomlens om foto’s te maken.

– Controleer je voertuig voor vertrek: Voordat je de safari begint, is het verstandig om je auto te controleren op eventuele schade of losse onderdelen die dieren kunnen aantrekken. Repareer of bevestig deze indien nodig voordat je het park betreedt. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je genieten van een spannende safari-ervaring zonder je zorgen te hoeven maken over ongelukjes of incidenten. Veiligheid staat immers voorop!

Een bezoek aan een drive-thru safari kan een opwindende en leerzame ervaring zijn voor het hele gezin. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat deze avonturen niet zonder risico zijn. Door waakzaam te blijven, de regels van het park op te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je safari-ervaring zowel leuk als veilig is. Dus, sluit je ramen, volg de regels en geniet van het uitzicht op wilde dieren vanuit het comfort van je eigen auto!

Bron: Infovandaag

Een ongeluk zit in een klein hoekje: de pech van een Jumbo chauffeur
Zanger covert Chers beroemde nummer ‘Believe’ en dat laat haar niet ongeroerd
Met deze lifehack bespaart je tijd en gedoe met het zoeken naar vuilniszakken
Man vriest telefoon in van vrouw want is het zat dat zij verslaafd is in haar telefoon. Hilarisch!
Reynold uit LLDL is te eerlijk tegen Rafaëla: “Aardig maar wel veel te lelijk”
Dit is de slimme reden waarom je een wasknijper op je douchekop moet plaatsen
Bruiloftsdans met een twist: hoe een bruidegom en zijn moeder de show stalen
12 foto’s van grappige briefjes die kinderen helemaal zelf hebben geschreven
Labrador wacht heel geduldig op haar speeltje dat gerepareerd wordt