Dansende opa’s uit woonzorgcentrum gaan viral op TikTok en het is geweldig

In een woonzorgcentrum in het Belgische Lochristi hebben vier mannelijke bewoners recent veel aandacht gekregen met hun dansfilmpjes op TikTok. Hun video’s, waarin ze samen dansen, zijn niet alleen populair maar ook inspirerend, met één video die maar liefst 20 miljoen keer is bekeken.

Dansen voor TikTok

Deze enthousiaste senioren beheren al drie jaar lang een TikTok-account, waarbij ze elke week tijd vrijmaken om samen met andere bewoners die daarvoor toestemming geven, een nieuwe dansvideo op te nemen. Deze video’s blijken een groot succes te zijn en trekken kijkers van alle leeftijden.
Hoewel hun video’s altijd al een aanzienlijk aantal kijkers trokken—een eerdere video haalde bijvoorbeeld bijna een miljoen views—bleek hun nieuwste creatie een ware internetsensatie met meer dan 20 miljoen views. Hilde de Bruyn, de directeur van het woonzorgcentrum Sint-Eligius, deelt mee dat vooral dezelfde groep bewoners enthousiast deelneemt, waaronder een bewoner van 98 jaar oud. Ze benadrukt dat deelname volledig vrijwillig is en dat het belangrijk is dat de bewoners plezier hebben.

De Bruyn legt uit dat positieve representatie van het woonzorgcentrum en zijn bewoners essentieel is, vooral omdat de instellingen tijdens de coronacrisis vaak negatief in het nieuws waren. “De woonzorgcentra hebben het erg zwaar gehad. Het is onze missie om elke dag te werken aan een positiever beeld, niet alleen voor ons centrum maar ook voor de ouderen zelf.”

Positieve beeldvorming

Ze wijst op de noodzaak om de bestaande stereotypes over ouderen te herzien. Ouderen worden vaak onterecht bestempeld als lastig en niet meer deelnemend aan de maatschappij. De Bruyn vindt het cruciaal dat deze misvattingen worden gecorrigeerd en dat ouderen worden gezien als actieve en waardevolle leden van onze gemeenschap.

Een positieve benadering

Door de creatieve en vreugdevolle activiteiten zoals dansen, toont het woonzorgcentrum in Lochristi dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn voor geluk en vitaliteit. Deze vier heren bewijzen dat ouderen nog steeds een rijke bron van vreugde en inspiratie kunnen zijn, zowel binnen hun gemeenschap als op het wereldtoneel via platforms zoals TikTok.
De viral gaande filmpjes van de bewoners dienen als een krachtige reminder dat iedereen, ongeacht de leeftijd, in staat is om vreugde te verspreiden en stereotype denkbeelden te doorbreken. Het is een schitterend voorbeeld van hoe een eenvoudige handeling van creativiteit en positiviteit een immense impact kan hebben op de samenleving. Deze video’s herinneren ons eraan om ouderen te behandelen met de respect, liefde en waardigheid die zij verdienen.

Deze inspirerende verhalen zijn zeker de moeite waard om te delen. Vergeet dus niet dit artikel te delen op Facebook en zo de dag van iedereen een beetje mooier te maken! Ga zo door, geweldige opa’s!

Bron: Infovandaag

Maak je strakke jeans net iets ruimer met deze lifehack
Frans Bauer gaat helemaal los op de muziek van DJ La Fuente en het is te grappig!
Zanger covert Chers beroemde nummer ‘Believe’ en dat laat haar niet ongeroerd
Maak een gaatje in je afwasspons en je hebt een nieuw schoonmaakmiddel erbij
Man vriest telefoon in van vrouw want is het zat dat zij verslaafd is in haar telefoon. Hilarisch!
Oma brengt man die 70 dagen in het ziekenhuis ligt een serenade met liefdesliedje
Koop altijd de juiste broekmaat in de winkel zonder te passen met deze lifehack
Vaak last van traanogen? Met deze tip kom je er makkelijk vanaf!
Een briljante tip om je huis minder vaak te hoeven afstoffen